Forbrukslån
Forbrukslån

Dersom du trenger et raskt lån, kan du søke om forbrukslån uten sikkerhet. Som regel får du svar på dagen. Fordelen er at du kan låne penger til hva du selv ønsker å bruke dem til. Hva du bruker pengene til, er opp til deg. Du kan samle flere smålån i ett, eller anskaffe deg en vare på salg som du ellers ikke ville hatt mulighet for å skaffe til samme fordelaktige pris.

Sammenlign forbrukslån før du bestemmer deg

Det er mange tilbud på markedet. Sjekk derfor ulike banker og finansinstitusjoner. Renten på forbrukslån varierer mye, så det lønner seg å bruke litt tid på å orientere seg. Du har eventuelt muligheten for å benytte deg av låneagenter som gjør jobben for deg. De sender inn søknaden på dine vegne. Du fyller ut et enkelt skjema og får tilbud fra flere långivere. Vær oppmerksom på at forbrukslån uten sikkerhet er dyrere enn et vanlig banklån. Du slipper å stille sikkerhet, men i stedet må du betale en høyere rente. Det er sjelden du oppnår effektiv rente på under 14 %. Dette avhenger av din personlige økonomi og betalingshistorikk. Derfor kan du kan spare mange kroner i renter og gebyrer ved å sjekke de beste tilbudene på markedet.

Hvem kan få forbrukslån uten sikkerhet?

Et forbrukslån uten sikkerhet gis på bakgrunn av individuell vurdering. Banken eller finansinstitusjonen krever som regel at du må ha fast inntekt og heller ikke har betalingsanmerkninger. De fleste banker opererer med en minimumsalder på 23-25 år, men det finnes unntak. Minimumskravet forøvrig er at du med rimelig sikkerhet er i stand til å betale tilbake lånet. Hva du kan låne varierer, men om din økonomi er tilstrekkelig god, kan du låne inntil kr 400 000.