Det skjer med jevne mellomrom at planer ikke går som en har tenkt, også økonomisk. Har du fått betalingsproblemer bør du snarest ta fatt i situasjonen, og finne løsninger. Vurderer du å utsette betalingen på et forbrukslån kan vi fortelle deg, at det vil gjøre situasjonen din enda verre, over tid.

Når du ser at planen faller sammen

Sitter man med huslån, billån og et forbrukslån (søk her) på toppen av dette, kan det være at det i perioder er vanskelig å betale alt. Det som er viktig er at du tar tak i situasjonen med en gang du ser at dette er på tur å skje. Mange banker tilbyr hjelp til å løse betalingsproblemer, ved å gi betalingsutsettelse. Dette gjelder også noen av de som tilbyr usikrede lån. På ordinære banklån, som for eksempel boliglån, er det mulig få en avtale hvor en bare betaler renter en periode. Har du et virkelig godt forhold til banken kan de også gi full betalingsutsettelse (om situasjonen er virkelig vanskelig). Du bør vurdere nøye hvilke lån du skal forsøke få utsettelse på, og begynn med de billigste.

Betalingsutsettelsen på billige lån

Betalingsutsettelse kan hjelpe deg ut av knipa, men for en periode. Å utsette betaling forskyver kun problemet om det ikke blir løst. Du bør kontakte din ordinære bank, eventuelt Lånekassen, og forsøke å få delvis betalingsfritak. Delvis betalingsfritak vil si at du betaler rentene, som løper uansett hva du gjør. Når du har fått dette ordnet bør du planlegge godt, slik at du kommer opp av knipa. En smart ting er å forsøke å betale inn så mye du kan på forbrukslån, da dette er det dyreste lånet bør det prioriteres betalt. Når dette lånet er borte – betal ordinært på andre lån, som før betalingsutsettelsen.