Forbrukslån
Forbrukslån

De fleste forbrukslån er i bunn og grunn ganske så like, og stort sett er det kun lånesummene og rentene som varier. Men for at det skal være lettere å finne lånet som passer best for deg, kan man dele dem inn i ulike kategorier. Det er lettest å kategorisere etter beløp og bruksområde.

Mini-lån

Forbrukslån på under 50 000 kr kan kalles «mini-lån» ettersom summene er langt mindre enn vanlige forbrukslån som ofte kan ligge på over 200 000 kr. Mini-lån er lette å søke siden det stilles mindre krav til søkeren, og det tar veldig kort tid før du har pengene på konto.

Forbrukslån til refinansiering

Refinansieringslån er det samme som vanlig forbrukslån, men det skiller seg ut ved at det spesifikt skal brukes til å nedbetale gammel gjeld. Dette må du informere banken om, som så vil gjøre en kredittvurdering. Det kan lønne seg med refinansiering om du har mange gamle mini-lån fra ulike kreditorer.

Det vanlige forbrukslånet

Og så har vi det «vanlige» forbrukslånet, som kjennetegnes ved at det kan lånes større summer penger – gjerne opp mot 400 000 kr. Som regel ligger renten mellom 10 og 20 %, og det anbefales at du unngår alt som ligger høyere enn dette.