Forbrukslån
Forbrukslån

Det å finne det beste forbrukslånet kan være en krevende oppgave, spesielt fordi det er såpass mange valgmuligheter ute og går. Når du søker etter forbrukslån på nettet, så vil det dukke opp mange annonser om forbrukslån med tilbud om lave renter. Det er lett å la seg overbevise om at når en bank lover lav rente, så må det også være et billig lån. Da er veien for å sende inn en søknad gjerne kort, og du tar deg kanskje ikke tid til å sjekke andre faktorer ved lånet du søker på. For spørsmålet er om en lav nominell rente er det eneste du skal se etter når du jakter på det beste forbrukslånet?

Hva gjør et lån til et godt lån?

Spørsmålet er hva som gjør de beste lånene til nettopp dette? En ting som er å foretrekke med et forbrukslån er fleksibilitet. Fordelen med et lån som er nettopp fleksibelt er at du har mulighet for å låne mindre beløp, men også høye beløp om du f.eks. skal i gang med en større oppussing hjemme. Du kan gjerne betale lånet tilbake over en kort årrekke for å gjøre det rimelig, men du kan også velge en lengre nedbetalingstid. Du kan også velge en periode med avdragsfrihet, om din økonomiske situasjon endrer seg eller budsjettet er litt stramt en måned. Gebyrene du må betale på et forbrukslån er stort sett likt hos de aller fleste med noen få unntak.

Renten

Det siste, og kanskje noe av det viktigste, med et forbrukslån er renten. Du må nok innse at renten på et forbrukslån er høyere enn andre låntyper, men det er mulig å få en rente på mellom 12-16%, litt avhengig av din økonomiske situasjon. Renten er den største kostnad på et forbrukslån og skal du låne kr 50 000 så vil renten utgjøre en stor andel av beløpet du må betale tilbake. Derfor er det en fordel å bruke litt tid på å sammenligne ulike lånetilbud, slik at du får det beste lånet for deg. Se etter et lån som har lav rente, men samtidig også fleksibilitet om du har behov for dette.