Forbrukslån
Forbrukslån

Noen ganger haster det å få tak i penger fort, og å søke om et lån eller en kreditt i det ene øyeblikket for å så få penger inn på konto i det neste er noe som mange da kunne tenkt seg. Dessverre er det ikke fullt så enkelt – i de fleste tilfeller. Mange banker og låneinstitusjoner reklamerer med lån på minuttet, men det som egentlig tilbys er at du får svar på minuttet. Din søknad blir altså behandlet fort, ved at det tas en kredittsjekk av deg. Men, er du litt bedre forberedt kan det være mulig å få lån fort, så her gjelder det å planlegge.

Få økt kreditt på minuttet

Ingen av oss vil ha uforutsette regninger eller utgifter, men plutselig kan det allikevel skje. Vaskemaskinen streiker, bilen vil ikke starte, og mange, mange andre relativt små hendelser i livet kan komme til å fort bli en belastning på økonomien, selv for oss som vanligvis har god orden på privatøkonomien. Når slike ting skjer kan man komme til å trenge mer penger enn hva man har, og det fort som tusan. Siden vi alle vet at slike ting kan skje gjelder det å være forberedt, for å få et nytt lån på minuttet er som regel ikke mulig. Men, banker og utstedere av kredittkort som vi allerede har et godt forhold til kan i noen tilfeller hjelpe.

Hvis du for eksempel allerede har et kredittkort eller et forbrukslån hos din bank, men har brukt opp alt som er av kreditt, kan du i mange tilfeller få økt din kreditt, eller få noen tusenlapper ekstra i lån. For at dette skal innvilges gjelder det at du fra før av har en historikk med å betale kredittkortregningene i tide, sånn at banken kan stole på at du også kommer til å betale ned det de gir deg ekstra. Ved en rask telefonsamtale til banken din kan de i mange tilfeller øke grensene dine umiddelbart, og dermed kan du få lån på minuttet.

Grundigere sjekk av nye kunder

Hvis du prøver å få et lån på minuttet hos en ny bank så vil du nok ikke lykkes med det. Hvis du ikke fra før av har en god historikk med dem må de ta noen ekstra sjekker, og selv om du kan få svar på din lånesøknad på minuttet så tar det som regel minst én dag før du faktisk får tilgang til pengene.

Det første som gjøres er å ta en rask kredittsjekk på deg, og dette er unnagjort på sekunder. Men det er ikke alt, for det er også vanlig at andre ting sjekkes manuelt. Hvor mye lån du har fra før av, hva din årlige inntekt er og så videre må det også tas hensyn til. I tillegg må vi også huske at de færreste banker har lyst til å låne ut penger til nye kunder som er i desperat behov av penger, rett og slett fordi at det kan bety at de ikke har helt kontroll på økonomien sin.

SMS lån

Det som brukes mye i andre land er det som kalles for SMS lån, og dette er lån som du søker om via mobil, og så får innvilget eller avslått umiddelbart. Får man innvilget lån blir pengene sendt umiddelbart, men det kan komme til å koste skjorta. Her er det snakk om små beløp du kan få, og ofte ender det etter etableringsavgift og renter med at du må betale tilbake dobbelt så mye som du faktisk låner. Har du mulighet til å heller søke om et kredittkort eller et forbrukslån så er dette alltid bedre alternativer.

Planlegging er altså gull, og det beste alternativet er derfor å ha et ekstra kredittkort i bakhånd. Du trenger jo ikke bruke det, men å ha det når du trenger det er alltid bedre enn å gå for dyre løsninger når krisen inntreffer.