Forbrukslån
Forbrukslån

Det er mange steder på nettet der en møter annonser eller artikler om de beste forbrukslånene. Spørsmålet er hva som egentlig er det beste forbrukslånet og hvilke lånebetingelser får du? Når du har bestemt deg for å søke om et forbrukslån, så er neste skritt å finne ulike långivere på nettet og se hva de kan tilby. Og her kommer slike artikler om de beste lånene gjerne inn i bildet. Men, hva er det som gjør disse såkalte beste lånene til et bra lån?

Fleksible lån

De beste lånene er gjerne fleksible. Det vil si at de har en høy låneramme og du kan betale lånet tilbake over flere år, gjerne opp til 15. Du får ofte en mulighet for å velge avdragsfrihet, om budsjettet blir litt stramt en måned. Du betaler lite i gebyr, dette gjelder både termingebyr og etableringsgebyret som de fleste tilbydere legger til et lån. Sist men ikke minst, er renten fornuftig. Du får ikke en veldig lav rente på et forbrukslån, men en rente på mellom 10-14% er fornuftig og absolutt til å leve med. Får du et lån med ovenstående betingelser, da er det et bra lån og du bør akseptere det umiddelbart.

Høye rentekostnader

Ved forbrukslån er spesielt renten en stor kostnad. Skal du låne kr 100 000, så løper det på en del renter som du må betale i løpet av et år. Det kan derfor lønne seg å se etter en lav rente først og så betale litt mer i gebyr. Lang nedbetalingstid er også noe en bør prioritere foran avdragsfrihet. Med en lav månedlig ytelse, er det mye enklere å overholde betalingsplanen.