Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån skiller seg noe fra en brukskreditt enda begge gir tilgang på en bestemt sum med penger uten kjøpsbetingelser. I det du får innvilget et forbrukslån blir alle pengene tilgjengelig på konto innen kort tid og rentene begynner å løpe. Vanligvis strekker også forbrukslån seg over kortere tidsperioder med en fastsatt nedbetalingstid. Brukskredittene fungerer på den måten at en ny konto blir opprettet og långiver setter så inn penger på kontoen som du kan overføre til din egen konto. Fordelen med dette er at rentene vanligvis ikke løper på mer enn det du har disponibelt på kontoen. Dette gir økt fleksibilitet og lar deg selv avgjøre når du ønsker å benytte deg av pengene. Så fort alle pengene har blitt betalt tilbake kan du begynne å trekke penger fra kontoen på nytt.

Likt forbrukslån på mange områder

Forbrukslån er svært likt brukskreditt på mange områder. Begge låneformene har ingen krav til sikkerhet, og långiver vil ikke stille noen krav til hva du bruker pengene på. På lik linje med forbrukslån er det lite sannsynlig at du får en brukskreditt med mindre du har en stabil personlig økonomi, god betalingsevne og ingen betalingsanmerkninger. Brukskreditter vil i noen tilfeller også koste litt mer enn forbrukslån og grunnen til dette er at utlåner løper større risiko. Ettersom kunden kan fornye lånet uten forhåndsgodkjenning vil rentenivået som oftest være noe høyere.

Brukskreditt gir mange fordeler

En av de største fordelene med en brukskreditt er det at låntaker selv bestemmer når pengene skal trekkes fra kontoen. Uforutsette utgifter kan oppstå i tider når man minst forventer det, og da er det alltid godt å ha ekstra penger tilgjengelig. Med en brukskreditt står pengene klare på kontoen og du slipper dermed å bruke tid på søknader og dokumentering. Dette kan sammenlignes med den kassakreditt løsningen mange norske firmaer bruker til daglig for å dekke utgiftene sine, og gir deg som kunde økt fleksibilitet.