En god ting kan ikke sies for ofte. Vi har sagt det før og vi sier det igjen; sammenlign alltid forbrukslån mot hverandre før du søker. Kanskje syns du det er vanskelig å få en god oversikt over tilsvarende tilbud, og samtidig tidkrevende? Det er da en låneagent virkelig kan være til nytte.

Fordelen med låneagenter

Leter du etter et forbrukslån, og begynner sammenligne en og en bank opp mot hverandre, oppdager du fort at dette tar tid. En låneagent, for eksempel Lendo, har samlet banker for deg. Disse bankene er like med tanke på lånebeløp og vilkår for lånesøknaden. Du fyller inn en søknad, og låneagenter videreformidler den til alle bankene de samarbeider med. I tilfellet med Lendo vil det si at du mottar 12 forskjellige tilbud om lån. Når du har så mottatt alle tilbudene kan du velge hvilken bank du vil ta opp lånet i. Derfra er låneagents jobb gjort, og du forholder deg til banken videre.

Forbrukslån via låneagenten

Bruker vi Lendo videre (som et eksempel) kan man her låne fra kr 5 000 og opp til kr 500 000. Lendos låneeksempel viser at en gjennomsnittlig effektiv rente vil ligge på 9,61%, for kr 100 000 nedbetalt over 5 år. Når du får alle lånetilbudene vil du se at ditt rentetilbud vil variere fra dette. Det skyldes at bankene setter rentene individuelt. Det gjøres etter en kredittsjekk av deg, samtidig som lånebeløp og nedbetalingstiden spiller inn. Likevel viser eksempelrenten, at du kan forvente deg en gunstig rente i forhold til mange andre forbrukslån. Legg også merke til, at låneagenter kan hjelpe deg med refinansiering av dyre smålån og kredittkortgjeld.