Forbrukslån
Forbrukslån

Vi kommer ikke utenom at lån kan være praktiske i flere sammenhenger, dette gjelder også forbrukslån. Spesielt når det kommer til sistnevnte er det viktig å gjøre seg opp noen tanker på forhånd om hva lånet skal brukes til, og helst unngå å låne mer enn hva som er nødvendig. Skal du bytte ut møblene i stua fordi de har gått i stykker, kan et forbrukslån være løsningen om du ikke har sparepenger. Men har du funnet nye møbler som kanskje koster kr 35 000, så ikke fall for fristelsen til å låne litt ekstra. Det viser seg dessverre veldig ofte at de som låner litt ekstra gjerne bruker pengene på unødvendige ting.

Forbrukslånet koster penger

Med en rente på mer enn 15 % må du ut med en del penger totalt i bare rentekostnader. Jo større lån, desto dyrere blir det selvsagt. Det er likevel måter å slippe rimeligere unna på og en av dem er ved å betale lånet tilbake raskt. Da vil renteutgiften bli lavere og du kan spare en del penger. Det er ikke alle banker som gir deg muligheten til å betale ekstra inn på lånet når du først er i gang med nedbetalingen. Du bør derfor sjekke dette før du signerer på et forbrukslån. For å betale tilbake de lånte pengene raskt kan du velge en kort nedbetalingsperiode. Hos de fleste kan du velge mellom en nedbetalingstid på ett til femten år. Har du anledning til å betale en del per måned, så gjør det ved å velge kanskje to til tre års nedbetaling fremfor åtte. Da vil renten bli litt høyere, men til gjengjeld løper den kun i et par år og du vil derfor spare mye penger.

Betal inn ekstra beløp

En annen måte å betale forbrukslånet raskt tilbake på er ved å innbetale ekstra beløp hver gang du har anledning. Har du f.eks. fått tilbake på skatten eller bruker du ikke alle feriepengene dine på ferie, så lønner det seg å bruke dem til å betale inn mer på lånet. Det vil bety at du blir raskere ferdig med nedbetalingen og dermed betaler du mindre i renter. Kan du sette inn kr 10 000 ekstra på lånet et par år på rad, så hjelper det en god del.