Forbrukslån
Forbrukslån

Betalingsutsettelse kan enhver komme til å trenge. Det kan være uventede økonomiske forpliktelser som dukker opp, eller ved alvorlig sykdom eller lignende. Utsettelsen kan hjelpe deg over kneika, så lenge du velger de riktige lånene (f.eks. hos Lånekassen) å utsette betalingen på.

Trenger du betalingsutsettelse

Det er blitt ganske vanlig at banker gir betalingsutsettelse på lån. Det varierer hvilken type utsettelse en kan få. Enkelte banker tilbyr å ikke betale noe en periode, mens andre krever at rentene betales. Utsettelsen kan være nødvendig for enkelte, av forskjellige årsaker. Oppdager du at du vil ha behov for en slik løsning må du kontakte banken, og avtale dette med dem. Normalt er ikke dette noe problem om låne er med sikkerhet, mens med usikrede lån er det verre. Noen få banker tilbyr denne løsningen på forbrukslån. Santander tilbyr det, mens OPP Finans ikke gjør.

Betal på de dyreste lånene

Uansett hvilken knipe du befinner deg i vil en betalingsutsettelse på et dyrt lån være lite smart. Har du ordinære lån, som boliglån eller billån, vil det være smartere å be om betalingsutsettelse på disse en periode, for samtidig fortsette å betale på dyre lån, som forbrukslån. Den smarte løsningen vil være å fortsette å betale alle renteutgifter på de billigste lånene dine. Da vil ikke betalingsutsettelsen fordyre gjelden din. Usikrede lån og kreditter bør du fortsette å betale ned på, og gjerne forsøke å kvitte deg med i den perioden du har utsettelse på de ordinære lånene dine. Kommer du deg ut av knipa før antatt anbefaler vi at du går tilbake til å også betale lånene dine som før betalingsutsettelsen.