Forbrukslån
Forbrukslån

Her hos oss er vi positive til forbrukslån, men faktisk med et lite forbehold. Selv om vi «pusher lån» vil vi ikke at lån skal bli en økonomisk belastning for folk. Derfor understreker vi gang på gang viktigheten av å tenke grundig gjennom et låneopptak. Ekstra penger kan virke som en smart løsning på kort sikt, men bli problematisk på lang sikt (for enkelte).

Når blir et forbrukslån «feil»

Normalt sett er ikke forbrukslån feil. Har man en ryddig og stabil økonomi klarer man å håndtere de økte månedsutgiftene. Det er når den økonomisk situasjonen er vanskelig vi vil fraråde deg å ta opp lån. Det vil si at den månedlige inntekten ikke strekker til. Du ser hver måned at noen ting må utsettes, eller ikke kan gjennomføres på grunn av lite penger. I en slik situasjon vil ikke forbrukslån hjelpe på. Forbrukslån i en laber økonomi vil heller være med på å gjøre problemene større. Det man egentlig gjør er altså å skyve det egentlige problemet foran seg, og med et lån forverre den.

Godt budsjett bedre enn forbrukslån

Er du i en vanskelig situasjon med økonomien vil god planlegging hjelpe deg mer enn et forbrukslån. Det er ikke enkelt for alle å klare en snuoperasjon i en fei, men det er mulig. Det du må gjøre er å være realistisk på inntekter og utgifter. Sette opp en oversikt over alle pengene du bruker, selv de kronene du bruker på en kaffe her og der. Når du har oversikten kan du begynne planleggingen. Hvilke utgifter kan du kutte? Har du mulighet til å spare noen kroner? Se over hele situasjonen din. Hold deg så strengt til budsjettet ditt, og over tid vil du se at økonomien din vil snu til det bedre.