Forbrukslån
Forbrukslån

Når du skal søke om et forbrukslån så er det flere ting du bør tenke på. En ting er hva lånet skal brukes til og hvor mye du trenger å låne, noe annet er hvilken bank du skal søke hos og hvor mye du må betale hver måned. Mange banker viser til lave renter på forbrukslån, men det er langt fra alle som blir tilbudt den laveste renten. Når du søker om et lån i banken, så vil denne bli sendt gjennom en kredittvurdering og det er resultatet av denne som avgjør hvilken rente du må betale. Den laveste renten ligger på rundt 8%, men skal du slippe med en så lav rente, da må du formentlig ha en veldig høy inntekt og lite eller ingen gjeld. De fleste betaler rundt 13-16% i rente på et forbrukslån og du bør derfor gå ut fra at du også havner på samme nivå. Vi har funnet frem til et par banker som tilbyr forbrukslån med en rimelig rente.

Opp Finans

Opp Finans er en del av Gjensidige Bank og tilbyr lån fra kr 10 000 og inntil kr 500 000, og du kan bruke inntil 15 år på å betale lånet tilbake. Den laveste renten ligger på 8,21% effektiv rente, men du bør forvente å betale rundt 14-15%.

Lendo

Lendo fungerer som låneagent og jobber sammen med intet mindre enn 12 ulike banker og finansieringsselskaper. Her kan du søke om lån fra kr 10 000 og opptil kr 500 000. Du sender inn en søknad til Lendo og de vil så videreformidle denne til alle sine samarbeidspartnere. På den måten kan du motta flere tilbud fra ulike banker. Renten begynner på 8,70% hos Lendo, men de fleste betaler rundt 15% i rente.

Komplett Bank

Denne banken, som er en del av Komplett Group, tilbyr forbrukslån på inntil kr 400 000. Du kan bruke maksimalt 12 år på nedbetalingen, men selvfølgelig også mindre tid enn dette. Den effektive renten begynner på 8,7% og går så videre oppover. De aller fleste betaler dog rundt 15% i rente for lån de har tatt opp hos Komplett Bank.